Turku sijaitsee luonnonkauniilla lounaisrannikolla ja on täynnä historiaa, kulttuuria ja luonnonkauneutta. Turku tarjoaa jokaiselle matkailijalle ainutlaatuisen ja unohtumattoman kokemuksen mukulakivikaduista ja keskiaikaisesta arkkitehtuurista elinvoimaiseen taide-elämään ja viehättävään jokirantaan. Olitpa sitten historian ystävä, taiteen harrastaja tai vain etsimässä rauhallista pakopaikkaa, tässä viehättävässä kaupungissa on jotakin kaikille. 

Lähde kanssamme mielikuvitusmatkalle tutustumaan Turun kiehtovimpiin nähtävyyksiin, upeasta Turun linnasta Turun tuomiokirkkoon! 

Turun tutut ja yllättävät nähtävyydet

Turku on yksi Suomen vanhimmista kaupungeista, joka kätkee sisäänsä lukemattomia historiallisia ja kulttuurisia aarteita. Kaupungin rikas menneisyys näkyy sen arkkitehtuurissa, museoissa ja taidegallerioissa. Turku on myös tunnettu kauniista saaristostaan, joka tarjoaa upeita luontokohteita ja retkeilymahdollisuuksia. Tässä blogikirjoituksessa tutustumme Turun kiinnostavimpiin nähtävyyksiin, joista osan osaisi nimetä kaikki Suomea yhtään tuntevat, mutta osa on hyvinkin arkisia ja yllättäviä!

Turun linna – Historiallinen linnoitus salaisuuksineen

Turun linna on yksi Suomen tunnetuimmista linnoista, joka kätkee sisäänsä jännittävän historian ja vaijettuja salaisuuksia. Linnoituksen muurit ja tornit kertovat tarinoita menneistä ajoista ja tarjoavat upeita näkymiä ympäröivään maisemaan. Linna tarjoaa monipuolisen näyttelyn, joka kuljettaa vierailijan takaisin keskiajalle ja antaa kurkistuksen linnoituksen arkeen. Turun linna on ehdoton käyntikohde kaikille historiasta kiinnostuneille ja tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Suomen rikkaaseen historialliseen perintöön.

Aboa Vetus & Ars Nova – jännittävä kokonaisuus nykytaidetta ja menneisyyden havinaa

Aboa Vetus & Ars Nova on ainutlaatuinen museokokonaisuus, joka yhdistää menneisyyden ja nykytaiteen. Museo koostuu kahdesta osasta: Aboa Vetuksesta, joka esittelee Turun keskiaikaista arkeologiaa ja historiaa, ja Ars Novasta, joka on omistettu nykytaiteelle ja taidekokemuksille. Aboa Vetus vie vierailijan matkalle menneisyyteen, jossa voi tutustua keskiaikaiseen kaupunkiin ja sen arkeologisiin kaivauksiin. Ars Nova puolestaan tarjoaa nykytaiteen ystäville ainutlaatuisen kokoelman teoksia ja näyttelyitä. Aboa Vetus & Ars Nova on ehdoton vierailukohde kaikille, jotka haluavat ymmärtää Turun menneisyyttä ja/tai tutustua nykytaiteen helmiin.

Turun tuomiokirkko – arkkitehtooninen mestariteos

Turun tuomiokirkko on yksi Suomen arvostetuimmista ja merkittävimmistä kirkkoista. Se on myös maan vanhin kirkkorakennus, joka on säilynyt tähän päivään asti. Tuomiokirkko on upea esimerkki goottilaisesta arkkitehtuurista ja tarjoaa vierailijoilleen ainutlaatuisen tilaisuuden ihailla kirkon kaunista sisustusta ja kirkkotaidetta. Kirkon korkeat holvit ja värikkäät lasimaalaukset luovat vaikuttavan tunnelman, joka jättää kävijän sanattomaksi. Turun tuomiokirkko on paikka, johon kannattaa tutustua, oli sitten uskonnollinen tai ei. Tuomiokirkko on yksi Turun ikonisimmista maamerkeistä ja tarjoaa vierailijalleen upean kulttuurisen kokemuksen.

Luostarinmäen käsityöläismuseo – Matka menneisyyden perinteiseen suomalaiseen käsityöhön

Luostarinmäen käsityöläismuseo on aarreaitta perinteiselle suomalaiselle käsityölle. Museo sijaitsee historiallisella alueella, jossa voi tutustua entisajan käsityöläisten elämään ja työtapoihin. Museossa on esillä erilaisia käsityöläisten työpajoja ja esineitä, jotka kertovat tarinaa menneiden aikojen taidosta ja perinteistä. Luostarinmäen käsityöläismuseo on täydellinen paikka matkustaa ajassa taaksepäin ja oppia lisää Suomen rikkaasta käsityöperinteestä.

Turun saaristo – Tutki upeaa luontoa ja kuvauksellisia saaria

Turun saaristo on yksi Suomen upeimmista luonnonnähtävyyksistä. Se koostuu tuhansista saarista ja luodoista, jotka tarjoavat upeat maisemat ja luontokokemukset. Saaristossa voi tutustua upeisiin luontopoluihin, retkeilyreitteihin ja veneilymahdollisuuksiin. Jotkut saarista tarjoavat myös majoitusvaihtoehtoja ja ravintoloita, joten vierailija voi viettää enemmän aikaa tutustumalla saariston kauneuteen. Turun saaristo on ehdoton kohde luonnon ja ulkoilun ystäville ja tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Suomen upeaan luontoon.

Turun kauppatori – eloisa paikallisen kulttuurin ja herkullisen ruoan keskus

Turun kauppatori on vilkas ja värikäs markkinapaikka, jossa voi tutustua paikalliseen kulttuuriin ja nauttia herkullisista ruoista. Torilla voi ostaa tuoreita marjoja, vihanneksia, kalaa ja muita paikallisia herkkuja. Lisäksi torilla on useita kahviloita ja ravintoloita, joissa voi maistella perinteisiä suomalaisia ruokia. Turun kauppatori on täydellinen paikka tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin ja nauttia eloisasta ilmapiiristä.

Turun kaupunginkirjasto – Moderni arkkitehtuuri kätkee sisäänsä tiedon aarreaitan

Turun kaupunginkirjasto on modernin kaunis rakennus ja tiedon aarreaitta. Kirjasto sijaitsee Turun keskustassa ja tarjoaa vierailijoilleen upeat tilat tutkia kirjoja, opiskella ja rentoutua. Kirjasto on suunniteltu huolellisesti, jotta se tarjoaisi parhaan mahdollisen lukukokemuksen. Siellä on myös näyttelyitä ja tapahtumia, jotka houkuttelevat niin paikallisia asukkaita kuin turistejakin. Turun kaupunginkirjasto on paikka, jossa voi uppoutua kirjojen maailmaan ja nauttia rauhallisesta ilmapiiristä.

Turun kaupunginteatteri – Koe maailmanluokan esityksiä ainutlaatuisessa ympäristössä

Turun kaupunginteatteri on yksi Suomen merkittävimmistä teattereista, joka tarjoaa vierailijoilleen maailmanluokan esityksiä. Teatteri sijaitsee historiallisessa rakennuksessa, joka itsessään on nähtävyys. Teatterin ohjelmisto koostuu erilaisista näytelmistä, musikaaleista ja tanssiesityksistä, jotka houkuttelevat paikallisia ja kansainvälisiä katsojia. Turun kaupunginteatteri tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nauttia kulttuurista ja taiteesta yhdessä Suomen kauneimmista teatterisaleista.

Koska lähdetään?

Turku on kaupunki, joka on täynnä upeita rakennuksia, jännittävää tekemistä ja kauniita paikkoja hengähtää. Turun linna, Aboa Vetus & Ars Nova, Turun tuomiokirkko, Luostarinmäen käsityöläismuseo, Turun saaristo, Turun kauppatori, Turun kaupunginkirjasto ja Turun kaupunginteatteri ovat vain osa niistä upeista nähtävyyksistä, jotka odottavat matkailijoita. Turku tarjoaa niin historiallisia, kulttuurisia kokemuksia kuin luontoelämyksiä. Tämä kaupunki on täynnä charmia ja ainutlaatuisuutta, ja tarjoaa uutta jopa useammin siellä vierailleelle! Joten seuraavan kerran kun suunnittelet matkaa Suomeen, älä unohda Turkua!

Ps. Myös K50-messut järjestetään Turussa, seuraavan kerran la 10. helmikuuta 2024! Jotta et unohda, liity seuraavaan Facebook-eventtiin tästä! Nähdään Turussa!

Pps. Jotta matkavinkit eivät unohtuisi, tallenna blogiteksti Pinterestiin: